Yoga

Jeg har praktiseret yoga i 35 år

I mine unge hippie år for ca. 35 år siden, begyndte jeg at interessere mig for yoga og personlig udvikling. Jeg var en meget følsom ung mand, og fandt det ikke specielt nemt, at skulle slås med alle de følelser. På et weekend kursus i yoga og meditation, fandt jeg en åbning til den ro jeg så inderligt søgte efter. En alvorlig ulykke og kraniebrud et par år senere, førte til at jeg gik meget dybere ind i yoga meditationen, for at mindske generne efter ulykke. Idag har jeg “on and off” praktiseret i 35 år og har ca. 750 timers undervisningserfaring

Kim Bruchmann

Elevudsagn

”Efter mange år på fodboldbanen, efterfølgende af et par års pause, har jeg oplevet en masse spændinger, og ubehag i mine ben. Jeg har haft æren af at dyrke yoga hos Kim, og må erkende at jeg både har fået bedre cirkulation i kroppen, samt et fantastisk overskud i min hverdag. At starte til yoga havde været i mine tanker i en længere periode, men har altid været lidt nervøs for at starte, men da jeg endelig tog mig sammen og kom derned, mødte jeg Kim, der med sin professionalisme og behagelige væremåde gjorde yoga til en fantastisk oplevelse.- Jeg kan kun give Kim de varmeste anbefalinger herfra”.

Michael Alexander Degn

20150507_115718_resized_1

Yoga betyder enhed eller forening. Forening af krop, sind og ånd.

Yoga er et system, der er udviklet gennem mange tusinde år til at hjælpe og udvikle os som frie og selvstændige mennesker.

Gennem de fysiske øvelser styrkes og smidiggøres kroppen. Kropsbevidstheden styrkes, og sindet bliver roligt. På den måde bliver det nemmere at leve et liv i balance, med overblik og overskud.

Stadig flere videnskabelige undersøgelser bekræfter yogaens gavnlige virkninger på krop og sind. Specielt er der fokus på dens evne til at mindske og forebygge livsstils sygdomme som stress og udbrændthed, forhøjet blodtryk, slidgigt, rygsmerter og  smerter generelt.

Ifølge forskningsresultaterne skyldes effekten, at den balance, der skabes mellem nervesystemet og det hormonlle system,  påvirker kroppen i en gunstig retning og derpå job 2med påvirker hele mennesket.

Formålet med yoga er egentligt at forberede til meditationen. Yoga har intet andet formål end at muliggøre den meditative tilstand.

Gennem yogaens metoder opstår imidlertid dens „bivirkninger”, som giver øget klarhed og energi, fjerner sygdom og depression og hvad der ellers måtte stå i vejen for, at man kan forblive i og opleve den meditative tilstand. Hvis kroppen lider af sygdom og smerte, eller hvis angst og bekymring optager sindet i en sådan grad, at det er det eneste, man kan identificere sig med, ja, så må man finde veje til at komme ud over det.

Vi starter med små yogaøvelser, hvor du løser kroppen op og fortsætter hen imod de klassiske yogastillinger. Mange af yogastillingerne kan du først lave efter at have trænet dem i en periode. Alligevel virker yoga, når du gør dig umage uden at ville præstere. Du vil opdage, at kroppen hurtigt følger med, og frem for alt mærker du velvære og bevægelsesfrihed allerede fra første gang. Har kroppen skavanker, kan de bedres eller måske helt forsvinde, men husk at det tager tid.

Send en mail!

Har du spørgsmål vedrørende yoga?

Elevudtalelese

Fra den ene dag til den anden, oplevede jeg kaos i mit liv. Jeg mærkede en uro i krop og sind, som jeg aldrig havde mærket før. Mine tanker kørte i ring, ud af en uendelig lang og mørk vej. Jeg blev bange, for jeg kendte ikke til årsagen og den kender jeg stadig ikke. Jeg var angst. Angst for at jeg aldrig ville mærke mig selv igen. Dette var heldigvis ikke sandt. Jeg startede til yoga hos Kim og allerede efter første time, åndede jeg lettet op og tænkte “alt skal nok gå”. Kims time har givet mig en følelse af indre ro. Jeg har lært at holde fokus på min krop og min vejrtrækning, hvilket bevirker at mine tanker får plads og ikke lader sig rive med, ind i en ond cirkel er bekymringer.
Øvelserne er behagelige og der er tid til fordybelse i hver bevægelse. Efter fredagens morgentime, oplevede jeg et naturligt overskud, man nemt bliver afhængig af 🙂

28 89 84 86

Du er velkommen til at ringe.